Alle berichten

ZoekinstellingenExcursie Rijksmuseum

Met de bus midden door Amsterdam is al een belevenis op zich, maar wat vandaag vooral bijzonder was, is dat we een kijkje mochten nemen in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum.


Actie!

Op 4 februari vertelt meneer van Ingen ons hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Door zijn jarenlange ervaring bij Bartiméus, weet hij er veel over te vertellen.


Hier worden we blij van!

Samen spelen op het plein krijgt in deze periode veel aandacht. Aandachtspunten zijn bijvoorbeeld: Iedereen mag meedoen; we doen elkaar geen pijn; we verstoren het spel van de ander niet. 
 

Actie Bartiméus

Vandaag hebben we een presentatie gehad van de vereniging Bartiméus. Deze stichting zet zich in voor kinderen die blind of slechtziend zijn. De leerlingen hebben zich vandaag heel goed kunnen inleven hoe het voor een blinde of slechtziende moet zijn in het…


De eerste dag

Dat was toch wel even wennen vanochtend, om al om 6.15 op de fiets te zitten naar het station. Maar de ontvangst was om over naar huis te schrijven. Dus dat doe ik bij deze.


Een middag metselen

Een middag lang metselen. Dat is nog best lastig, maar de kinderen genieten zichtbaar. Daarnaast is het heel leerzaam voor de leerlingen. Bijvoorbeeld het leren samenwerken. Samenwerken is namelijk hierbij een onmisbare eigenschap. Dat kunnen we goed gebruiken voor de bouw van…


Wat een gekriebel

Bij insecten dachten we eerst aan prikken en kriebelen. Maar wat zijn insecten toch mooie beestjes. Dat hebben we ontdekt toen we met elkaar over insecten gingen praten en plaatjes bekeken. We hebben zelf ook een mooi insect geschilderd.


Terugblik informatieavond

“Het is fijn om zo achter de schermen mee te mogen kijken! Op papier staat het wel mooi dat er gewerkt wordt aan het ‘aansluiten bij onderwijsbehoeften van kinderen’ en ‘hoogbegaafdheid en differentiatie’, maar nu hebben we werkelijk mogen zien wat er…

123...