Wie heeft er een bril nodig?

Naar de opticien

Nee, wij hebben geen bril nodig en toch was er iemand in onze klas die wel een bril nodig heeft: Kiki. Alleen Kiki vond het toch wel een beetje wennen om een bril te hebben: ze was bang dat de bril af zou vallen en ze zag er opeens zo anders uit. Samen met Kiki leerden wij een heleboel over brillen en de opticien.

We gingen naar de opticien toe om te kijken hoe het bij de ‘echte opticien’ eraan toe gaat. We zagen de werkplaats waar de ze het glas slijpen en in het montuur doen, een bril kunnen lassen, etc. We zagen de apparaten waarmee gemeten werd en naar de ogen gekeken werd. En daarnaast zagen we vooral ook heel veel brillen.

In onze klas hadden wij ook een eigen brillenwinkel, waar we brillen verkochten, de ogen konden meten, de allermooiste bril konden uitkiezen en nog veel meer.

We maakten oogdruppels door bellen op ons werkje te blazen. We gingen met elkaar meten hoeveel oogdruppels er in een potje passen en in welk potje er het meeste past.

We leerden over oogpleisters, spieren in je oog, de verschillende ogen, blind zijn en braille, zintuigen en nog veel meer!