HOE ÉÉN PEN DE WERELD KAN VERANDEREN…

Hoe één pen de wereld kan veranderen…

Slavernij… als je je verdiept in de oneerlijkheid van slavernij, dan zeg je nooit meer dat schoolwerk, of een klusje thuis kinderarbeid is!

Een aantal weken lang hebben we gebikkeld. Dat zeker! Hard gewerkt aan werkstukken en presentaties waarin de kinderen diepe gedachten deelden. We kropen in de huid van slaven, en kwamen tot prachtige inzichten. Lees even mee!

“Mij lijkt het heel vervelend om een slaaf te zijn van iemand anders, want het is niet eerlijk. Weet je waarom? Omdat de Heer de baas van ons is. Dus ik vind het niet eerlijk. Dat snap je denk ik wel.”

“Kinderarbeid is werk wat kinderen eigenlijk niet kunnen dragen”

De slavernij was heel vervelend. ze moeten hard werken en kregen bijna geen eten ze hadden een klein hutje om in te slapen dat was heel vervelend gevoel wat vind jij ervan?”

“Weet je… slavernij is toch al zo niet eerlijk. Maar aan de andere kant snap ik ook wel dat je iemand wil hebben die alles voor je doet. Denk er maar eens over na!”

“Een slaaf moet niet leren spelen, maar leren werken!” Wat een grote verschillen op onze aardbol!

“Slavernij ontstaat niet zomaar. Er moet ergens een baas zijn die een slaaf wil.”

Tijdens ons werk ontdekten we dat niet alles zo gemakkelijk gaat als je van tevoren denkt. Diverse kinderen moesten hun plannetje veranderen. Ook een prachtige leerervaring!

Met een tafel vol gezonde en lekkere hapjes hebben we genoten van het bekijken van elkaars werk. Een mooie afsluiting voor een periode van hard werken!