Wij maken muziek!

Wist u dat de opa van Peter een brommerige fagot is? En dat we de kwetterende eend in de vijver op de klarinet naspelen? En Peter zelf? Die krijgt het strijkorkest....

De afgelopen weken hebben we veel geleerd over het orkest. We kennen de hobo, de cello, de viool, de pauken en nog veel meer. En we herkennen inmiddels de verschillende klanken ook, dat is echt heel knap!

Het muzikale verhaal van Peter en de Wolf inspireerde ons enorm. U ziet hoe hard we gewerkt hebben aan het maken van de instrumenten en het oefenen van de muziek. Het was net echt… kijk maar hoe rond we onze wangen maken als we hobo spelen. Want blazen door zo’n rietje is best moeilijk!

Bij de muziekwinkel in de klas konden we zelf een liedje spelen of de noten op de balk leggen. En we leerden betalen bij het kopen van een instrument. Net zoveel geld neerleggen als op het prijskaartje staat…. Kijkt u maar mee!