Wij maken samen een dierentuin

‘Ga je mee, met de bus, naar de dierentuin?’ Dat zongen we afgelopen weken veel. We zijn namelijk aan het leren over de dierentuin. Maar voor de dierentuin die wij aan het maken zijn, hebben wij helemaal geen bus nodig. Deze dierentuin komt namelijk in onze klas.

Al een paar weken zijn we bezig met het maken van de dierentuin. We kozen voor welk dier we een hok wilden maken en werden in groepjes ingedeeld. Er moet een hok komen voor de giraffe, de dolfijn, de olifant, dan kangoeroe en de krokodil. Het eerste wat wij moesten doen was het zoeken van informatie. Waar woont het dier eigenlijk? Hoe ziet die plek eruit? Wat doet het dier? Wat eet het dier? We moesten goed met elkaar overleggen om samen te bedenken wat er allemaal in ons hok moet komen.

Daarna maakten we het dier van klei. Belangrijk was om heel goed te kijken hoe het dier eruit ziet. Heeft het poten? En hoeveel? Hoe ziet z’n kop eruit? En heeft het dier een staart?

Nu zijn we bezig met het maken van het hok. Er staat allerlei materialen en wij mogen met elkaar daar een hok van maken wat past bij het dier.

Bij deze opdracht moeten we goed samenwerken. Het is belangrijk om goed met elkaar te overleggen en afspraakjes te maken. Dat is soms best moeilijk, want wat doe je als iemand anders iets anders wil dan jij wilt? Door deze opdracht oefenen we hiermee.

Wat leren we met deze opdracht? Een heleboel: over de dieren van de dierentuin, onderzoeken, informatie verzamelen, samenwerken, creatieve oplossingen te bedenken en nog veel meer!