Eieren in onze klas

Wat doen die eieren in onze klas? En waar is de kip eigenlijk? Wat gebeurd er als we geen kip hebben bij de eieren? Gaat dat wel goed?

Gelukkig hadden de kinderen wel een oplossing en alle eieren werden stevig ingepakt in dekentjes. Het mandje werd bij de verwarming gezet en gelukkig waren de eieren de volgende dag nog een beetje warm. Inmiddels hebben we een aantal kippen die voor de eieren zorgen.

Maar niet alleen voor de eieren, want pas was er een ei uitgekomen. Er kwam een heel klein kuikentje uit en later volgden er nog meer.
Het zijn wel hele bijzondere kuikentjes, want elke keer als er een ei uitkomt, vinden we niet alleen een kuikentje, maar ook een opdracht. Bijvoorbeeld het doen van het spelletje kwartet, of een een denksleutelvraag: ‘Welke 10 dingen mag je echt nooit doen met een ei?’