Piano en hobo… groep 5/6 speelt het zo :)

Maandag kregen we een muziekworkshop over de Piano en Hobo. We kregen uitleg over de muziekinstrumenten en mochten ook zelf de instrumenten even proberen. We leerden een liedje aan dat we om de beurt op het keyboard mochten spelen. 

Wist u dat je met een piano 10 verschillende tonen te gelijk kan spelen? Dit komt doordat je 10 vingers te gelijk kan gebruiken.
Bij de hobo leerden we eerst hoe we de hobo vast moesten houden. Daarna probeerden we om de beurt een noot te blazen. Als u goed op de foto kijkt, ziet u dat we hier best nog wel moeite mee hadden. Je mag je lippen niet helemaal op elkaar klemmen, want dan gaat je blaasstuk dicht. En dan komt er geen geluid uit de hobo. Wat een plezier hebben we met elkaar gehad in deze muziekworkshops, kijkt u mee naar de foto’s.