Een treintje ging uit rijden…

'Mag ik al instappen?' De conducteur let goed op. In onze themahoek kunnen we met onze zelfgemaakte OV-chipkaart in- en uitchecken. Om zo een reisje te maken met de trein. En is de trein al vertrokken? Dan wachten we op het bankje op het station.

Ons nieuwe thema gaat over de trein. Op de kralenplank is groep 2 bezig om een hele mooie trein te maken. Een foto komt in ons plakboek. Ook onze werkjes staan in het teken van de trein. Groep 3 leert de letter ‘ei’ die eigenlijk helemaal nog niet aan de beurt is. En hoe zit het eigenlijk, want er is toch nog een ‘ij’? We zijn volop bezig met letters, woorden en zinnen. Het bewegingspelletje ‘een treintje ging uit rijden’ doen we steeds tussendoor. In de themahoek hebben we ons eigen treinstation gemaakt. En hoe leuk is het om in de bouwhoek te ontdekken dat de trein over onze gebouwde brug kan rijden! Engelse woorden leren rond het thema doen we gezellig samen. Zo werken we als groep 2/3 samen waar het kan en apart waar het moet.