Een prachtig geluid

Het carillon speelt. De mensen op het marktplein kijken verbaasd omhoog. Zo goed heeft de beiaardier nog nooit gespeeld. Elk muziekstuk klinkt vanmorgen anders. Het lijkt wel of er verschillende beiaardiers boven op de toren hun spel laten horen. Hoe zit dat toch?

Na een enorme klim staan we bij het carillon. Wat een grote hoeveelheid klokken vormen samen het carillon van de Petruskerk! Elke klok heeft naast een klepel ook een hamer waarmee de klok bespeeld kan worden. We zijn er van onder de indruk. Het wordt nog leuker als we weer wat trappen bestegen hebben. We komen bij de ruimte waar de speeltafel staat. Daar ontmoeten we de beiaardier. Hij laat ons zien hoe het carillon bespeeld wordt. Dan komen we zelf aan de beurt. Samen met de beiaardier bespelen we het carillon. En buiten staan de mensen ademloos te luisteren.