Wat hangt daar aan de muur?

Het is dinsdagochtend. De kinderen komen met enthousiaste verhalen al pratend de klas binnen lopen. Maar wat is dat? Plotseling lopen ze allemaal naar een punt toe. Wat is daar toch te zien?

Er komen steeds meer kinderen bij staan. Er hangt iets nieuws op in de klas. “Juf, wat is dat? Waar is dat voor? Waarom heeft u dat opgehangen?” Hun nieuwsgierigheid is gewekt! En als snel spreekt de juf het verlossende woord. “Dit wordt onze woordmuur.” Maar dan volgt natuurlijk de vraag die de juf al heeft verwacht. “Wat is een woordmuur? Waar is dat voor?” De woordmuur is er om de woordenschatwoorden die we in het taalthema leren, beter te leren begrijpen én te onthouden! In de komende weken gaan we plaatjes verzamelen uit tijdschriften of maken we zelf een tekening bij de themawoorden van de woordenschat. Of we schrijven de betekenis op een kaartje en hangen dit erbij. Ieder kind heeft z’n talent! Wie goed kan tekenen, ontwerpt zelf een plaatje. En wat een doorzettingsvermogen zie ik hier en daar om het juiste plaatje te zoeken in een tijdschrift. Wat een mooi werk is het toch, om als leerkracht, de kinderen enthousiast te maken voor hun schoolwerk!