Knappe kaaskoppen

Een bruine boterham met kaas en een glas melk; Hollandser kan het bijna niet. En het plaatje is helemaal compleet als dat dan ook nog in Woerden genuttigd wordt. Want zelfs al is het aantal kaaspakhuizen in Woerden door de jaren heen afgenomen, toch staat Woerden nog trots bovenaan de 'kaasladder'.

Vorige week bracht groep 6 een bezoek aan Het Kaaspakhuis in Woerden. Eerst een gezonde wandeling door de Hollandse, grijze buitenlucht en dan het kaaspakhuis in om daar van alles te zien en te leren over kaas maken, transport en handje klap. Alleen de klompen ontbraken om het totaalbeeld echt af te maken. Met groeiende trots hoorden we dat Woerden al in de geschiedenis een zeer belangrijke rol speelde in de kaashandel, maar ook vandaag de dag nog kun je als echte kaasliefhebber niet om Woerden heen. En dus staken we kaaskoppen bij een om daar het fijne van te weten te komen.

Dus vanaf nu laten wij, als het op kaas aankomt, het kaas niet meer van ons brood eten. Want van dit onderwerp hebben wij wel kaas gegeten.