Hup naar de TechnoHUB

Bij het binnen komen wordt meteen duidelijk, er is iets bijzonders aan de hand. Waarom moet je je jas aanhouden als je de klas ingaat? Nieuwsgierig kijken de kinderen de juf aan. Als iedereen op zijn stoel zit wordt het al snel duidelijk: we gaan vanmorgen naar Technohub. Door KUVO is daar voor ons de workshop ‘strandstoeltje maken’ klaargezet.

Drie ex-meesters hebben instructies gegeven welke stappen we moesten zetten om een stabiel en solide strandstoeltje te maken. Het duizelde ons wel even. Moesten we dat allemaal onthouden? We verdeelden ons over vier tafels waarop het juiste gereedschap al klaargelegd was. We verzamelden de juiste latjes en begonnen met schuren. Enkele slimmeriken gebruikten een bankschroef, zodat ze vier houtjes tegelijk konden schuren. Met mallen konden we de onderdelen precies op maat maken. Hoe zorg je dat de schroeven op de juiste plek komen? Hoe werkt zo’n boor eigenlijk? Een recht gat boren is nog best een dingetje, daar heb je echt twee handen voor nodig.  Gaandeweg kregen we meer zelfvertrouwen. Waar nodig hielpen we elkaar een handje. Het eindresultaat: een prachtig strandstoeltje. Laat de zomer maar komen!