Wat voel jij?

‘Brrr… dat kriebelt!’, ‘Hé dat is koud!’, ‘De houtsnippers doen een beetje pijn aan mijn voeten’, ‘Het water is lekker!’. Deze uitroepen klonken vanmiddag op ons plein. Wat waren we aan het doen?

Op ons plein hadden we vanmiddag een blotevoetenpad. We hadden onze schoenen uitgedaan en liepen met onze blote voeten over zand, grond, houtsnippers en water. En hoe voelde dat? Lekker, hard, zacht, koud, modderig en nog veel meer.

We hebben vandaag onze derde kaart gekregen van tante Door. Tante Door had vanmorgen kriebel toen ze wakker werd, ze kreeg kippenvel van de koude wind en voelde het zand tussen haar tenen. Wij wilden natuurlijk ook graag weten hoe dat voelde. Dus gingen wij het ook proberen op ons blotevoetenpad.

Op de laatste foto’s ziet u nog dat we aan het experimenteren zijn met het zintuig ‘zien’. Zo hebben we ontdekt dat we wanneer we door de rode kijker (facetkijker) naar de spiegel kijken, we ons eigen oog wel heel vaak zien.