Heeft u het krantenartikel over ons al gelezen?

Je voelt de spanning bijna hangen in de klas. Klasgenoten die zitten te wiebelen en net even wat drukker zijn dan normaal. Vanmiddag komen ze… Hier is zolang aan gewerkt en naartoe geleefd en nu is het zover. Het thema over Suriname en slavernij bereikt het einde en daarmee ook het hoogtepunt: de presentatie.

De kriebels in je buik vliegen nu helemaal overal heen; ons bezoek is gearriveerd. Mevrouw Zuijderduijn, Cedric en een verslaggever van de Woerdense Courant. Wat zullen ze van de presentatie vinden, en van het cadeau? Als je zelf ergens heel trots op bent, hoop je natuurlijk dat de ander ook enthousiast is, maar je kunt nooit weten.

Oh, nu eerst stil zijn, want volgens de planning vertellen Lisa vd L, Suzanne en Julia nu eerst iets over Suriname. Wat een prachtige foto’s! Je zou bijna vergeten dat we vanmiddag nog meer op de planning hebben staan. En dan moet het spannendste nog komen. Je hebt eigenlijk niet eens meer in de gaten dat er een verslaggever met een grote camera door de klas loopt. Het is alleen nog maar belangrijk dat je de vragen of de quiz kunt vinden. Ondertussen houd je goed in de gaten of Cedric en mevrouw Zuijderduijn al bij jouw werkstuk staan, want dan moet je er snel heen om er iets over te vertellen natuurlijk.

Het einde van deze middag komt in zicht met nog een laatste, spannend onderdeel. Zouden Cedric en mevrouw Zuijderduijn het cadeau kunnen vinden, of hebben we het te moeilijk verstopt? Zouden ze blij zijn? Je probeert voorzichtig iets dichterbij te komen als de dozen open gemaakt worden. Dit wil je niet missen! Gelukkig hoef je niet te raden wat onze gasten van dit cadeau vinden. Duidelijk geraakt worden de cadeaus bekeken. Je ziet de blijdschap en dankbaarheid in hun ogen staan. Nu snel alles op de boot om deze blijdschap te verspreiden!

 

2 weken later verscheen het krantenartikel in de Woerdense Courant. Bij de foto’s vindt u ook het krantenartikel.