Dit is lekker!

We maken heerlijke erwtensoep. Snert maken op school, kan dat? Wij van groep 5 maken snert en wat ziet het er lekker uit! Toch vindt u het vast niet lekker, want het is geschilderde soep.

Wat doen we?

Onze eigen juf geeft twee lessen. We luisteren eerst naar een verhaal over ‘Koning Snert’. Het verhaal gaat over opa, oma en ik. Opa geeft hen alle drie op voor een kookwedstrijd : de lekkerste erwtensoep maken. We tekenen een persoon uit het verhaal. We gebruiken alleen ons potlood, we schetsen en mogen geen gum gebruiken. De tweede les leren we over vanuit welke kant je iets kunt tekenen. Bijv een koe van voren of van achteren. Je kunt ook iets van bovenaf tekenen of van opzij. Het leuke is dat we dat ook zien op de schilderijen van de koe- tentoonstelling.

Wat schilderen we?

We krijgen daarna les van een KUVO (Stichting Kunstzinnige Vorming) juf. We bedenken allemaal ons geheime ingrediënt en beginnen dan met vetkrijt aan onze erwtensoeptekening. Daarna legt de juf de kleurencirkel uit. We leren dat er drie primaire kleuren zijn: rood, geel en blauw. Als je die kleuren gaat mengen, kun je bijna alle kleuren maken. We mengen de verf en verven dan over het vetkrijt heen. Wat ziet het er lekker uit! Als je goed je best doet, kun je zelfs ruiken hoe lekker het wordt! We hebben voor de zekerheid ook ons kookschort aan! 😉