Wie heeft de meeste vlekjes?

De Woerdense Koeienmart ging niet door. Wij, van groep 5, hebben toch heel veel koeien gezien. We genieten!

Waar gaan we heen?

In het stadsmuseum van Woerden is een koeiententenstelling ingericht. Er hangen mooie en beroemde schilderijen. We gaan ook naar Koe- expo, dat is een expositie van koeien in de Rijnstraat. We gaan deze kunst bekijken en ontdekken dat kunst heel bijzonder is. Iedereen kan iets anders mooi vinden en het is altijd goed.

Wat zien we?

We zien schilderijen en ook kunstwerken van koeien. Het meest dure schilderij is van Dick Bruna. De koe op zijn schilderijtje ziet er heel eenvoudig uit, toch kost het heel duur. We bekijken een schilderij 1 minuut, daarna schrijven we 10 dingen op die we op het schilderij zien staan. Als we beginnen denken we ” 10 dingen?? wat veel! “. We kijken zo goed, dat we steeds meer op het schilderij ontdekken. We kijken naar de expositie van allemaal koeien en maken onze eigen tekening ervan.