‘Koning Snert’ en het geheim van de kok

Wat eten Woerdenaren op de dag van de Koeiemart? Erwtensoep natuurlijk! En weet u wat het bijzondere is aan deze erwtensoep? In elke soep zit een geheim ingrediënt. Dat noem je het geheim van de kok!

Leren illustreren

Vandaag leren we illustreren. We krijgen les van een KUVO (Stichting Kunstzinnige Vorming) docent. Onze eigen juf heeft eerst twee voorbereidende lessen gegeven. En nu gaan we vandaag met kleur illustreren. Onze illustraties gaan over het verhaal ‘Koning Snert’. Het verhaal is van de Woerdense kinderboekenschrijfster Tosca Menten.

Het geheim van de kok

Wat eten Woerdenaren op de dag van de Koeiemart? Erwtensoep natuurlijk! En erwtensoep noem je ook wel snert. Weet u wat het bijzondere is aan deze erwtensoep? In elke soep zit een geheim ingrediënt. Dat noem je het geheim van de kok!

De kleurencirkel

Wij hebben getekend en geverfd over deze bijzondere erwtensoep. We bedenken allemaal het geheim van de kok. Daarna gaan we aan de slag met krijt en verf. We leren kleuren mengen met de primaire kleuren. Rood, geel en blauw. Daarmee kun je heel veel andere kleuren maken. De KUVO-juf legt het ons uit met de kleurencirkel.

Geniet u mee?

Op de foto’s ziet u de pannen met soep, de ingrediënten of de kok aan het werk. Mmm! Ruikt u de lekkere erwtensoep? En wat is het geheim van de kok? Dat weet uw kind vast wel!