Surinaamse les in groep 6

De BTW-weken zijn weer begonnen! Tijd om een groot project op te pakken en uit te diepen. Voor groep 6 is dat het thema 'slavernij en/in Suriname' geworden.

Suriname.. een land hier bijna 8000 kilometer vandaan. Op veel manieren totaal anders dan het onze. En toch een land dat op een bijzondere manier aan Nederland verbonden is. Een geschiedenislesje leert ons al snel dat dit voor een groot deel te maken heeft met de zwarte bladzijde die ‘slavernij’ heet. In dit project willen we meer te weten komen over hoe slavernij kon ontstaan, wat dit betekende en hoe het uiteindelijk afgeschaft werd. Tegelijk willen we Suriname leren kennen. En wie kan ons daar meer over vertellen dan iemand die er meerdere keren is geweest en iemand die er zelf geboren is?

In een middag vullend programma bekeken we foto’s, lieten we Surinaams geld door onze vingers gaan en luisterden we naar een Surinaams spraakbericht dat speciaal voor ons was opgenomen. En als de middag dan afgesloten wordt met een potje voetbal met een echte Surinaamse meneer kan de dag niet meer stuk!