Een dag in groep 2/3 – de inloop

Hoe ziet een dag in onze combinatiegroep 2/3 er eigenlijk uit? Kijkt en leest u maar mee. Vandaag leest u over de inloop.

Bij binnenkomst start groep 2 met de spelinloop. Ze gaan zitten op de plek waar ze de vorige dag hun stoel hebben neergezet. En aan het plaatje kunnen ze zien waar dat was. Door de week heen rouleren ze van plek. De ene ochtend beginnen ze bij de kast met rekenspelletjes, de andere ochtend bij de taalspelletjes, motoriekspelletjes of constructiemateriaal. Elke week komen ze een keer op elk plekje. Ze pakken het ontwikkelingsmateriaal en gaan samen of alleen aan de slag met het oefenen hiermee. Twee keer per week sluit de juf ook aan om met een groepje een kleine kring te doen aan de hand van de ontwikkelingsmaterialen.

Bij groep 3 staat er in de ochtend schrijven op het programma. Bij binnenkomst zoeken zij hun eigen tafel op en gaan aan de slag. Twee dagen in de week is dat een motoriekcircuit. Ze doen dan verschillende oefeningen om de motoriek te oefenen. Bijvoorbeeld het maken van schrijfpatronen of het kleien van letters. De andere drie dagen gaan we met de klas aan de slag met het schrijven van de nieuwe letter die we hebben geleerd. Na de instructie gaan ze in hun werkboekje de schrijfletter oefenen.

En daarna? Dan ruimen we alles op en gaan we met elkaar in de kring zitten. Wat we dan gaan doen, leest u in een volgend bericht.