Een nieuw T-shirt voor kikker

Vandaag was het nieuwe T-shirt van kikker af. Wat is kikker er blij mee! Afgelopen tijd hebben we veel geleerd over kleding en vandaag was het zover: we hadden zoveel geleerd dat we het nieuwe T-shirt voor kikker konden maken.

Afgelopen dagen hebben we het gehad over de maat van kikker. Want hoe groot moet het nieuwe T-shirt van kikker eigenlijk zijn? Maar ook waren we benieuwd hoe groot een T-shirt voor ons zou moeten zijn. Dit gingen we meten en het getal schreven wij na. Toen we wisten hoe groot het T-shirt moest zijn, hebben we met elkaar een patroon gemaakt. De kinderen hielpen mee met het uitmeten en het tekenen van de lijntjes. En na het patroon kwam het knippen in de stof. En als laatste het in elkaar naaien van het T-shirt.
En toen? We zagen dat het T-shirt goed paste bij kikker. Hij ging makkelijk over zijn hoofd en zat veel fijner dan zijn oude trui. Wat is kikker er blij mee!

Wat hebben we nog meer geleerd in het thema?
U ziet hier ook nog meer foto’s van ons thema. In onze kledingwinkel oefenen we met het kopen en verkopen van de kleding, hierbij gebruiken we muntjes van 1 en 2 euro. We passen kleding en oefenen met de begrippen groot en klein. We leren over het traject van bestellen en bezorgen van kleding en we bouwden een vrachtwagen voor het bezorgen van de pakketjes. We oefenen in het naaiatelier verschillende motorische vaardigheden, zoals knippen en borduren. Ook oefenen we in het werkje van deze week het duidelijk vertellen en goed luisteren naar elkaar. We ontwerpen namelijk kleding voor elkaar en moeten daarbij goed opletten wat de ander voor kleding wil. Op de foto’s kunt u zien hoe wij dat doen.