Een uurtje een meester

Het thema 'menselijk lichaam' was eigenlijk voor de meivakantie al afgesloten, maar sommige extraatjes zijn te interessant om niet door te laten gaan...

Je hebt van die vaders die meerdere dingen kunnen zijn: automonteur en pianist, hovenier en voorleesvader of een vader die in het ziekenhuis werkt en tegelijk ook meester is. En zo’n laatste vader hadden wij vandaag in de klas. Meester van de Lagemaat leerde ons in een uurtje de bijzondere eigenschappen van onze organen. Wist u bijvoorbeeld dat de lucht die wij inademen maar voor 21% uit zuurstof bestaat? En dat het hart scheef in ons lichaam ligt? En weet u dat de ene long iets groter is dan de andere? En heeft u wel eens een rondje over ons plein gerend en daarna uw hartslag gemeten? Dit, en nog veel meer, hebben wij vanmorgen gedaan en geleerd. Met als leuke afsluiter een eigen EHBO-tasje. Wat een verrassing!

Oh, trouwens, u bent van harte welkom om dat rondje alsnog over ons plein te komen rennen hoor 🙂