Groep 5 over hun lijf

De afgelopen weken stonden bij groep 5 in het teken van lijf en leden. De klas werd verdeeld in groepjes en elk groepje werd verantwoordelijk voor een bepaald thema, zoals bijv. het ademhalingsstelsel, het spijsverteringstelsel of de zwangerschap.

Het eindresultaat moest een poster, een presentatie, een expositie voor groep 6 en een geknutseld orgaan worden. Met name dit laatste zorgde geregeld voor grappige vragen en opmerkingen: ‘juf, weet u waar onze baarmoeder ligt?’ of  ‘waar is die twaalfvingerige darm nu weer?’

Maar er waren ook uiterst serieuze momenten waarop nagedacht werd over de wijsheid en almacht van God in Zijn schepping. We leerden over de complexiteit van het menselijk lichaam en hoe dankbaar we moeten zijn als alles goed en gezond is. Afsluitend kunnen we dan ook niet anders dan instemmen met wat een van de leerlingen zei toen we een fotoboek over de zwangerschap bekeken: ‘wauw, dit is echt een wonder’.