Bbrr Bibberen

We leren over de Noordpool en de Zuidpool. Daar is het echt koud. Soms wel 40 graden onder 0! Weet u wat er onder het ijs zit, bij de Noordpool? En weet u ook wat er onder het ijs zit, bij de Zuidpool? Vraag het maar aan ons. Wij van groep 3, weten dat precies.

Wat leren we?

We leren over de Noord – en de Zuidpool. Wist u dat er onder het ijs van de Noordpool geen land is? Het is allemaal ijs. Bij de Zuidpool is er wel land onder het ijs. Eten ijsberen ook weleens een pinguïn op? Wij moeten nu heel erg lachen! want wist u dat ze elkaar nooit zien? IJsberen leven op de Noordpool en pinguïns juist op de Zuidpool. We leren nog meer verschillen over de Noordpool en de Zuidpool. We maken er een mooie muurkrant van.

Wat gebruiken we bij het leren?

Nou, we kunnen al best goed lezen. Dus we lezen zelf in allerlei boeken. In prentenboeken staan weinig woorden en veel plaatjes. Dat vinden we erg leuke boeken, die zijn snel uit! We lezen in leesboeken. In leesboeken beleven mensen en dieren allerlei dingen , dat is vaak leuk en spannend. Van een informatief boek kun je veel leren. We nemen ook onze knuffels mee of andere spullen die bij ons thema passen. Onze juf vertelt ook of ze leest voor. Soms kijken we met elkaar naar een leerzaam filmpje.

Hoe komt de juf aan al die boeken?

Onze juf heeft met een mevrouw van de bibliotheek uit Woerden gepraat. Toen ging die mevrouw voor ons boeken zoeken, die over de Noordpool en de Zuidpool gaan. De mevrouw zocht ook over dieren, die daar leven en over de mensen. We hebben wel meer dan 20 boeken. We zijn er heel zuinig op, want de boeken gaan ook weer terug naar de bibliotheek. En we raken geen een boek kwijt!

Wat maken we?

We knutselen ook. We maken van klei een ijsbeer. Een wc rolletje wordt een pinguïn. Soms een hele deftige, met een mooi pak aan. We vouwen een ijsbeer en knippen die mooi uit. We plakken ook een iglo met een inuït ernaast. Een wat? Een inuït. Vroeger noemde iedereen hen: eskimo’s. Maar dat vinden ze niet fijn, want eskimo betekent: rauw vlees eter. Nu snappen wij wel, dat ze liever een andere naam willen. De juf doet ook iets: zij maakt de foto’s.