De school gaat weer open!

Maandag 8 februari gaat onze school weer volledig open. Gisteren en eergisteren hebben we de eisen/voorwaarden ontvangen zodat we in overleg konden met crisisteam, managementteam, de collega's en de medezeggenschapsraad. Inmiddels hebben we duidelijk hoe we het gaan doen. In dit bericht leest u welke maatregelen we op school treffen.

De volgende besluiten zijn voor u als ouders van belang:
1. Gespreide begin- en eindtijden;
2. Quarantaine voor de hele klas bij één besmetting in de klas;
3. School alleen toegankelijk voor ouders indien dit noodzakelijk is;
4. De komende twee weken geen TSO;
5. Maandag komen chromebooks en lesboeken weer mee naar school.

Daarnaast zijn er nog maatregelen die vooral voor de kinderen van belang zijn:
6. Gespreide pauzes;
7. Cohorten in de groep.

Hieronder werken we deze zeven punten uit.

1. We hebben de opdracht gekregen om klassen binnen de school níet in contact te laten komen met andere klassen. We hebben op onze school vier deuren waardoor kinderen naar binnen komen en elke deur wordt gebruikt door twee groepen. We spreiden de begin- en eindtijden zodat elke groep de tijd krijgt om naar binnen te gaan, zonder zich te vermengen met andere groepen.
Dit ziet er als volgt uit:
– De groepen 1/3/4/8 komen naar binnen tussen 08.25 en 08.30.
– De groepen 2/5/6/7 komen naar binnen tussen 08.35 en 08.40.
Kinderen komen tijdens deze vijf minuten naar binnen en op deze manier zijn de leerlingen nooit tegelijk met een andere klas in de hal.
Vervoert u kinderen met verschillende begintijden? Dan brengt u uw kinderen gewoon tegelijk op school en dan speelt het ene kind vijf minuten langer op het plein.
Leerlingen van groep 7 en 8 dienen volgens de regels een mondkapje te dragen als ze in de gang in contact komen met andere groepen. In bovenstaand plan houden wij de klassen strikt gescheiden en daarom is het dragen van mondkapjes voor leerlingen niet nodig. Tevens krijgen de groepen 7 en 8 een eigen toiletgroep toegewezen en ze werken op een eigen chromebook.
De peutergroep komt wel in zijn geheel naar binnen, om 08.30 uur.

Aan het eind van de dag ziet het er als volgt uit:
– Groepen 1/3/4/8 gaan naar buiten om 15.05 uur. (Op woensdag om 12.10 uur)
– Groepen 2/5/6/7 gaan naar buiten om 15.15 uur. (Op woensdag om 12.20 uur)
Kinderen gaan direct naar huis. Alleen de kinderen uit groep 1/3/4/8 die nog tien minuten moeten wachten mogen op het plein spelen. Tijdens deze tien minuten is er toezicht op het plein, dus als u kinderen uit beide tijdvakken ophaalt hoeft u niet eerder dan 15.15 uur op school te zijn.

2. Wij houden ons aan de landelijke verplichte maatregelen, zoals de quarantaine-verplichting voor de gehele klas bij één besmetting in de groep en de thuisblijfregels. U vindt hier de uitwerking van deze regels.
Daarnaast vindt u achter bovenstaande link ook informatie wanneer kinderen wordt geadviseerd om te testen en wat de consequenties zijn van een positieve test.

3. Ouders zijn alleen welkom in de school als er een noodzaak is om naar binnen te komen. Als u toch naar binnen moet komen, doe dit dan op momenten waarop er geen klassen in de hal zijn.

4. De TSO mag open, maar gezien de onduidelijkheden is er tot de voorjaarsvakantie geen TSO door de ouders.
De komende twee weken eten de collega’s met de leerlingen. We houden de verdere ontwikkelingen in de gaten. Als er geen verdere beperkende regels worden gesteld is het streven om de TSO na de voorjaarsvakantie weer op te starten.

5. We houden bij het schoonmaken van de school rekening met mogelijke contactbesmettingen. Omdat dit risico bij groep 7/8 het grootst is, krijgen alle leerlingen van groep 7/8 tijdelijk de beschikking over een eigen chromebook. Vanaf maandag hebben we de chromebooks dus nodig in groep 7 en 8, daarom is het fijn als de geleende cromebooks retour komen. Graag voorzien van uw naam laten inleveren bij de eigen leerkracht. Ook de schoolmaterialen komen mee terug naar school.

6.
– De groepen 1/2 stemmen hun pauzes zo af dat de groepen niet met elkaar in contact komen.
– Groepen 3/4/8 hebben ochtendpauze van 10.20 tot 10.35.
– Groepen 5/6/7 hebben ochtendpauze van 10.45 tot 11.00.
– Groepen 3/4/8 eten vanaf 12.00 uur en hebben aansluitend pauze tot 12.50 uur.
– Groepen 5/6/7 eten vanaf 12.35 uur en hebben aansluitend pauze tot 13.25 uur.

7. Kinderen zitten in vaste groepen en werken alleen samen met de kinderen in hun directe omgeving. Kinderen die met andere leerlingen moeten samenwerken omdat ze maatjes zijn bij bepaalde vakken, worden van plek gewisseld zodat ze bij hun maatje in de buurt zitten en  zodat er vrijwel niet gelopen hoeft te worden in de klas.

Tenslotte nog een tip en een vraag:
Tip: Laat de kinderen zich warm aankleden. Onze kachel draait overuren, maar vanwege ons ventilatieprotocol is het toch wat frisser dan een jaar geleden.
Vraag: Houdt u net zo goed afstand tot andere ouders als u voor de lockdown deed? Dat voorkomt dat wij vakken moeten tekenen en u in een vak moeten indelen.

We verwachten dat deze regels werkbaar zijn en we hopen dat we gespaard worden voor al te veel kinderen die moeten overstappen op online onderwijs, doordat er kinderen of klassen in quarantaine moeten. Op het moment dat een enkel kind in quarantaine zit staat er op de website een weekprogramma met het huiswerk, maar worden er dus geen filmpjes gedeeld. Op het moment dat de hele klas in quarantaine zit wordt er uiteraard wel digitale instructie gegeven.

Bovenal hoop ik dat we gespaard worden voor wat betreft onze gezondheid, en dat daar ook gebed voor zal zijn!