LIO in groep 5

Zoals u in de nieuwsbrief van september heeft gelezen, komen er vanaf februari twee LIO-studenten in de school. Juf Van Waaij in groep 5 en meester Moerland in groep 6. In dit bericht leest u wat er verandert in groep 5.

LIO staat voor ‘leerkracht in opleiding’. Het is de eindstage in Pabo-4 waarin een student wordt beoordeeld of hij/zij klaar is om zelfstandig voor de klas te staan.

Door de lockdown was het de vraag of de eindstage door kon gaan zoals aanvankelijk de bedoeling was, daarom ontvangt u deze informatie later dan u van ons gewend bent. Inmiddels is duidelijk dat de eindstages in groep 5 en in groep 6 doorgaan en bij deze ontvangt u informatie wat dat inhoudt voor groep 5.

Juf Anne van Waaij hoopt vanaf 1 februari D.V. les te geven in groep 5 van maandag tot en met donderdag. Ongeacht of de scholen wel of niet open zijn. Juf Vreeken geeft les op de vrijdagen. Op donderdagmiddag krijgt de klas gym. Deze gymlessen geeft juf Van Waaij samen met juf Van IJsseldijk.

Juf Vreeken is de hele week op school aanwezig om de juf te beoordelen, maar zal als het goed gaat veelal buiten de klas aan het werk zijn.
De eindstage duurt van 1 februari tot aan de meivakantie. Doordat juf Van Waaij de afgelopen drie jaar wekelijks voor de klas heeft gestaan duurt haar LIO-periode in groep 5 minder lang dan die van de andere LIO-student in groep 6.

De kinderen hebben juf Van Waaij vast wel eens zien lopen, maar ze heeft nog niet met alle leerlingen gesproken. Daarom zal ze zich deze week digitaal voorstellen, hierover heeft u al informatie ontvangen van juf Vreeken.

Hieronder vindt u alvast een verhaaltje waarin de juf zichzelf kort voorstelt. Ook heb ik een foto van de juf toegevoegd.
Juf Van Waaij heeft er veel zin in, en ik heb er als schoolleider alle vertrouwen in dat het voor de kinderen een fijne tijd zal zijn met juf Van Waaij!

Beste ouders van groep 5,

Het komt al snel dichterbij dat ik les mag gaan geven aan groep 5! Daarom vind ik het fijn om kort wat van me te laten horen. Ik ben Anne van Waaij en woon in Hazerswoude-Dorp. Dit jaar hoop ik de pabo af te ronden. De afgelopen jaren heb ik erg genoten van de studie en de stages! Ik kijk er dan ook erg naar uit om in groep 5 mijn eindstage te doen.
Op D.V. 1 februari zal ik starten en het zal dan een periode zijn tot de meivakantie. Ik hoop op een fijne tijd! Ik sta altijd open voor eventuele vragen of opmerkingen.

Hartelijke groet,

Anne van Waaij