Muzikantje, muzikantje

Muzikantje, muzikantje, speel eens op je fluitje. Muzikantje, muzikantje, speel eens wat voor mij! In onze klas wordt volop muziek gemaakt. Op de verschillende fluiten, maar ook op de andere instrumenten.

Op de gang staat een muziekwinkel. Daar kopen en verkopen we de muziekinstrumenten. We maken bonnetjes en betalen met geld. Als we de muziekinstrumenten gekocht hebben, begint het oefenen. En we oefenen ook in het met elkaar muziek maken.
Ook in de andere hoeken is muziek te zien: het spelen van een liedje op de xylofoon, de muziekinstrumenten in het poppenhuis, muziekinstrumenten tellen in de rekenhoek en muzieknoten neerleggen, woordjes klappen in de schrijfhoek en in de leeshoek zijn een heleboel boekjes te lezen over muziek. En de werkjes? Die gaan ook over muziek: de panfluit, accordeon, viool, dirigent, het orkest en nog veel meer.