Vis aan de haak

Iieuw, we gaan vissen! Moet dat écht? Ook als het regent? Moet je de vis zelf van de haak halen? Vandaag krijgen we visles. Voor sommigen een heerlijke invulling van de morgen. Voor anderen een spannende uitdaging.

Voordat we naar de slootkant gaan, krijgen we eerst les in de klas. Meester Willem, van HSV de Rijnstreek, geeft ons les over het leven in de sloot. Hoeveel verschillende vissen leven er eigenlijk in onze sloten? En welke soorten in de zee? Wat is de grootste? Wat eten ze? Met elkaar weten we veel antwoorden én leren we er heel veel bij.

Na de theorie gaan we ook nog even oefenen in de klas. Iedereen krijgt een tasje met folders, stikkers, een vistuigje, zoekkaarten en een onthaker. Die onthaker hebben we nodig voor de volgende opdracht. Alle nepvissen moeten door ons onthaakt worden, zodat we straks aan de waterkant weten hoe het moet. Gelukkig zijn we vlotte leerlingen en kunnen we snel naar buiten.

Aan de Singel staan al veel vrijwilligers klaar. Er liggen hengels, schepnetten en bakjes met maden. Dapper gaan we aan de slag om die kronkelende beestjes aan onze haak te rijgen. Gelukkig krijgen we hulp als het niet lukt. En dan snel het water in en hopen dat de dobber snel onder gaat. Hoera!! Eden gooit in en heeft gelijk vis aan de haak! Ook Dave en Jelmer hebben heel snel hun eerste vis gevangen. En dan gaat het snel. De ene na de andere vis wordt uit het water gehaald. Bijna iedereen vangt wel een paar vissen. In totaal wel 64!

Vissen iieuw??  Nee, vissen is leuk! We hebben er allemaal van genoten.