Een kunstenaar in de klas

Doe je ogen maar eens dicht… Wat zie jij dan? In het verhaal wat we lazen zag olifant een winterlandschap, een tropisch landschap en een ruiter op een paard. En wat zagen wij als we onze ogen dicht deden? Prinsessen met roze jurken, een raket met heel veel sterren, een vuilniswagen of bergen met bomen, zon en water.

Afgelopen week kregen we een kunstenaar bij ons in de klas. Zij vertelde ons over kunst. Ze had drie verschillende brillen bij zich: een kijkbril om heel goed naar de kunstwerken te kijken. Een leerbril om ons meer over het schilderij of het beeldje te vertellen. En een fantasiebril om zelf iets te bedenken.

Aan het eind gingen we zelf aan de slag om een kunstwerk te maken. Helemaal zelf mochten we iets bedenken om op het schildersdoek te schilderen of op de sokkel te tekenen.