Bloemen

We verven een mooie bloem met blaadjes. We gebruiken geel, rood en blauw. Hoe maken we dan een mooi groen blaadje? Dat kan: omdat we gaan mengen. We maken het hele blad vol, zodat je geen wit meer ziet. Ziet u dat we een andere kleur gebruiken voor de achtergrond? Nu valt onze bloem goed op, he? We noemen dat contrast.

Wat maken we?

We maken een bloem. We gebruiken alleen geel, blauw, rood en wit. We verven en mengen. We mengen op ons palet. Dat is bij ons een wit blaadje. Een echte schilder gebruikt een palet van hout of iets anders.

Hoe maken we de achtergrond?

We leren dat je de bloem extra goed ziet, als je de achtergrond een hele andere kleur geeft. Dat noem je: contrast. We hebben ook paarse verf op ons palet. Die kleur kun je gebruiken voor de achtergrond en ook voor je bloem.

Het is erg jammer dat de juf haar fototoestel kapot ging. Nu zien we niet alle kinderen bezig met verven. Daarom staan wij op de foto als we een kleurplaat maken.