En het nieuwe thema is…

Wat waren we nieuwsgierig naar het nieuwe thema. Sommige kinderen wisten zeker dat het de ruimte of elektriciteit of Boer Boris zou worden, maar het bleef nog even een verrassing.

Gebonk op de deur van het magazijn. Wat krijgen we nu? Sommige kinderen hebben al ontdekt dat er een juf ontbreekt. ‘De juf!’, wordt er geroepen. In het magazijn staat een zware verrassingsdoos. Wat zou daar nu in zitten? Met elkaar bekijken we het en er komt van alles uit: een oude klok, een hobbelpaard, een kapotte auto en letters.

We kijken naar de letters en herkennen er al een paar. Maar er ontbreken ook een paar letters. Met elkaar puzzelen we welk woordje er moet staan: ‘opa brom’. Een paar kinderen leggen al de link naar het letterwinkeltje. Na een tijdje wordt het duidelijk: de peutergroep gaat over het speelgoedwinkeltje werken, groep 0/1 over het kringloopwinkeltje en groep 2 over het letterwinkeltje. Met elkaar krijgen we een mooie winkelstraat.

Maar dan is er nog één probleempje: We hebben zo weinig letters. Dan is de winkel zo uitverkocht. Daar weten de kinderen wel een oplossing voor: ‘meenemen van thuis’ of ‘zelf maken’.