Dit was de intro van ons …………….winkeltje!

'Bomen omgooien, want dat doet papa ook wel eens', 'over dikke varkens' en 'eenden': er wordt volop gespeculeerd over het nieuwe thema. Bij sommige thema's is de juf blij dat er al een ander idee klaarligt... Na de pauzehap gaan we naar de gymzaal met de peutergroep en groep 2. Dan is het geen geheim meer!

Gebonk op de deur van het magazijn. Wat krijgen we nu? Sommige slimmeriken hebben al ontdekt dat er een juf ontbreekt. ‘De juf!’, wordt er geroepen. In het magazijn staat een zware verrassingsdoos. Op de foto’s ziet u vast wel hoe het verder gaat…

Uit deze doos komen allemaal spullen die we gaan verkopen in een winkelstraat op de gang.

Dat groep 2 met de letters een letterwinkel kan maken, is al snel duidelijk. Het idee om een speelgoedwinkel te maken waar -mooie- politieauto’s worden verkocht, wordt ook al snel geopperd. Daar gaat de peutergroep mee aan de slag. Maar wat we met de vreemde spullen aan moeten die in het midden staan? ‘Een rommelmarkt’, roept iemand, ‘een kledingbeurs’, zegt een ander die de link naar ‘tweedehands’ al gelegd heeft en een jongen vindt dat de spullen thuishoren in een rommelwinkel.

Eindelijk valt het woord ‘de kringloopwinkel’. Dat wordt ons nieuwe thema. Maar als we in de klas aankomen, zijn we het woord alweer vergeten… Hoog tijd dat we eens een kijkje nemen in een kringloopwinkel!