Weerbaarheidstraining door Ernst van Grol

In de achterliggende tijd hebben we als klas 6 lessen gekregen van meneer van Grol. Daarin hebben we heel veel geleerd over hoe we op een goede manier met elkaar om gaan.

Weerbaarheidstraining

In de achterliggende tijd hebben we als klas 6 lessen gekregen van meneer van Grol. Daarin hebben we heel veel geleerd. Hieronder leest u de ervaring van 2 leerlingen.

Het doel van Van Grol is samenwerken en een blij gevoel voor de klas.

Van Grol vindt dat een klas één moeten zijn, misschien lukt dat niet vanzelf. Daarom moesten we spelletjes doen om samen te werken. Zoals: de krokodillenvijver. Daar moet je met jouw team én alle spullen aan de overkant van de zaal zien te komen, zonder de vloer te raken. Je moet dan echt samenwerken!

Met Van Grol leer je ook vertrouwen op elkaar.

We deden een keer een spelletje. Je moest dan op een bank gaan liggen die vervolgens aan één kant omhoog ging. Je hoofd was lager dan je voeten. Je moest volledig op je klasgenoten vertrouwen, die de bank omhoog tilden.

Als iemand je ‘grens’ bereikt heeft en je zegt: STOP, maar diegene gaat door, moet je eerst nadenken wat je moet doen. Vervolgens maak je ‘oogcontact’, je laat zien dat je niet bang bent. Dan laat je nog een keer merken dat je het niet fijn vindt, daarna neem je afstand van die persoon.