1, 2, in de maat…

Vlak voor de herfstvakantie is groep 5 naar Het Klooster in Woerden geweest om daar een hele morgen verschillende muzieklessen te krijgen. Over deze bijzondere ervaring vertellen een aantal kinderen u graag meer...

Priscilla: Ik ben met mijn klas, 3 ouders en de juf naar het Klooster geweest. Daarvoor kregen we drie lessen in de klas, dit was echt super leuk! We hebben in het Klooster drie workshops gevolgd. Ik eindige bij de snaarinstrumenten. Dit betekend dat ik aan het einde een snaarinstrument bespeelde. Ik bespeelde een CELLO. Dit was echt super de super leuk! Ik wilde die middag gelijk op CELLO les.
Eva v V.: Voor de herfstvakantie gingen we naar het klooster. We gingen lopend. We gingen naar de grote zaal, daar gingen we op stoelen zitten. Toen ging een vrouw praten daarna gingen we in drie groepen. Ik ging als eerste naar de slaginstrumenten. Het was daar erg leuk! Toen gingen we weer naar de grote zaal en daarna naar de snaarinstrumenten. Daarna ging ik als laatste naar de blaasinstrumenten. Je mocht daar kiezen op welke je wilde spelen tijdens de finale. Ik koos voor de saxofoon. Toen gingen we naar de finale. Het was super de super leuk! We gingen weer lopend terug naar school.
Amir: Voor de vakantie zijn we naar het klooster geweest. Ik vond het gaaf! Aan het eind speelde ik gitaar.
Marthe: Voor de herfstvakantie gingen wij naar het klooster. Van te voren hadden we drie lessen gehad. Dit ging over snaarinstrumenten, blaasinstrumenten en de slaginstrumenten. Eindelijk was het zover. We gingen er lopend heen. We leerden een lied en dat ging zo;
1. Wij hebben snaren op ons instrument,
binnen twee tellen waren wij het gewend
aan het getokkel, toetsen een streek
Deden we dit maar iedere week!
2. Wij blazen vrolijk ons partijtje mee,
Voor ik begon had ik echt geen idee,
Dat ik zo vet veel lucht in me heb
ventiel een eitje, makkie zo’n klep!
3. Wij spelen slagwerk niet te traag of snel,
Ik sla op ijzer, maar ook hout en vel.
Strak in het ritme, pas als het mag,
Geef ik een droge, vet coole slag.
Fergus: Voor de vakantie zijn we naar het klooster geweest. Toen we aankwamen gingen we een lied zingen. Toen kwamen we langs drie lessen dat waren de snaar-, blaas-, en slaginstrumenten. Daarna gingen we naar de zaal een liedje voor de ouders zingen en toen gingen we weer naar school.
Jaelle: Een morgen naar het Klooster
We kwamen op school en begonnen met onze jassen aan in de klas. Toen we daarmee klaar waren gingen we lopend naar het Klooster van Woerden. Toen we daar aankwamen stond er een mevrouw die ons de weg wees. We gingen naar Zaal 31 en toen leerden we allemaal interessante dingen. Toen gingen we weer terug naar Zaal 31. Daar hielden we de finale. Toen liepen we terug naar school. Het was een leuke morgen!
Seth: Op de woensdag voor de herfstvakantie gingen we naar het Klooster. Echt VET! Eerst gingen we naar de blaasinstrumenten. Dat was echt leuk! Hard blazen zei die mevrouw; dan komt er geluid uit. Daarna gingen we naar de snaarinstrumenten. Dat zijn de gitaar maar ook de piano; in de vleugel van de piano zitten snaren. Die kan je zien als je de klep open doet. Daarna gingen we naar de laatste ronde; de slaginstrumenten. We deden een moeilijke opdracht met onze voeten en handen. En daarna de finale; ECHT VET!