Wat is de les van de bij?

Weet u hoe belangrijk de bij voor ons is? Vanmorgen was ds. Vergunst bij ons op bezoek in de klas. Hieronder kunt u lezen wat we bespraken.

‘Welk beestje is iedere dag het hardst aan het werk voor ons?, begon de dominee het gesprek. Verschillende antwoorden kwamen langs, zoals: de mol, de leeuw en de kip. Een gekookt eitje had de dominee die morgen wel gegeten, maar hij doelde op een ander dier. We kwamen er niet uit.

De dominee hielp ons door te vertellen over zijn bijenkast en de betekenis van de bij voor ons voedsel. Eén op de drie happen van ons eten, hebben we te danken aan de bij. En wist u dat maar 1/12 deel van een theelepeltje honing van 1 bij is? Hoeveel bijen zijn er wel niet nodig voor een potje honing! De dominee probeerde ons te laten zien hoe nodig het is om te danken voor kleine dingen.

De dominee sloot het gesprek af met de vraag: ‘Wat is het grootste geschenk waar we de Heere voor mogen danken?’.