Op bezoek bij de boerderij

‘Wat willen we leren op de boerderij?’ Over deze vraag dachten wij na voordat we naar de boerderij gingen. En zo kwamen er vragen als: ‘Hoe werkt de melkmachine?’, ‘Zijn er ook kalfjes?’ en ‘Hoe werkt een trekker?’.

Hoe werkt de melkmachine?
We hebben gezien hoe de melkmachine werkt en waar de koeien staan. We mochten ook voelen of kijken in de bekers van het melkstel om te zien dat de melkmachine eigenlijk een soort knijpbeweging maakt om de melk uit de spenen van de koe te krijgen.

Zijn er ook kalfjes?
Deze waren er zeker en daar mochten we ook bij kijken. We bekeken de kalfjes en leerden nieuwe dingen over de kalfjes. Ze vonden het ook erg lekker om met hun lange tong aan onze hand te likken. Sommige kinderen durfden dat wel uit te proberen.

Hoe werkt een trekker?
Dit mochten we allemaal eens uitproberen. We mochten om de beurt op de bestuurdersstoel zitten en daar genoten we heel erg van. Ook de toeter was wel heel erg interessant.

We hebben erg genoten van het bezoek aan de boerderij. Geniet u met ons mee door de foto’s te bekijken? Aan het eind zijn er ook nog een paar foto’s van de twee kleine biggetjes die afgelopen woensdag bij ons op bezoek kwamen in de klas.