Zo werkt het bij de bibliotheek!

Groep 0/1 is het erover eens na het bibliotheekbezoek. De klas is niet meer nodig 'we maken in de klas gewoon een hele grote bieb'. Zo leuk en leerzaam vonden we ons bibliotheekbezoek. Leest en kijkt u maar mee...

De bibliotheekmedewerker heeft ons heel veel verteld over verschillende soorten boeken. Boeken voor peuters, kleuters en grote mensen. Ook weten we nu hoe we snel naar een soort boek kunnen zoeken, omdat de medewerker uitgelegd heeft hoe het zit met de pictogrammen op de ruggen van de boeken.

In groepjes mochten we uit elkaar om het proces van het boeken lenen en inleveren te volgen. U ziet het vast op de foto’s!

Op school vroeg ik wat we in onze eigen bibliotheek nog kunnen veranderen/toe kunnen voegen.

Dat de kinderen nu van de hele klas een bibliotheek willen maken, ziet de juf nog niet zo zitten. ‘Maar de kring kunnen we toch op de gang maken?’ Gelukkig zijn we ook wel tevreden met onze hoek.

We missen nog boeken die hoog staan en boeken die laag staan. We willen ook nog graag lege bakken hebben om de ingeleverde boeken in te sorteren. De kassa en computer waar we nu mee werken, is niet hetzelfde als in de bibliotheek. We vinden de scanner en laptop die we nu hebben veel te leuk om weg te doen, of we dit gaan veranderen, daar moeten we nog even over nadenken…

Hebt u thuis nog lege bakken, die we kunnen gebruiken bij het sorteren? Bedankt alvast!