Dit weten we al over de bibliotheek…

Voordat we met een nieuw thema beginnen, ben ik benieuwd wat kinderen al weten over het thema. Zo liet ik vanmorgen de cirkel met het woord 'bibliotheek' erin, aan de kinderen zien. Bij elk streepje er omheen kwam wel iets te staan. Bent u ook benieuwd wat de kinderen hiervan weten? Leest u maar mee...

De kinderen gaven aan dat ze ook wel eens naar de bibliotheek gaan ‘waar een koe is’ en ‘daar kun je op klimmen’. Ook in Kamerik is er een bibliotheek met een kalf, geeft iemand aan. Kinderen gaan vaak met mama naar de bibliotheek. Ze nemen een tas mee of een krat.

De bibliotheek is niet alleen voor grote mensen, maar ook voor kinderen. De boeken staan in een boekenrek of in een boekenkast. Veel kinderen hebben ook een boekenkast thuis. ‘Een bruine’, vertelt iemand.

Sommige kinderen knikken hard als ik vraag of ze de boeken zomaar mee mogen nemen. Een aantal kinderen moeten betalen voor de boeken voordat ze meegenomen mogen worden. Iemand zegt dat dat niet klopt, ‘want mijn mama legt dan een pasje neer en dan doet ze de boeken op de plaat en dan wijst ze iets aan op een computer’. Hoe de kinderen daarna thuiskomen met al die boeken? Dat weet ik nog niet, maar zal het vast nog een keer horen.