Thema ‘Hatsjoe’

Hatsjoe, Hatsjoe… Gezondheid! Even een tissue pakken en de snottebellen wegvegen. De kinderen leren voor elkaar te zorgen, we prikkelen hen op sociaal-emotioneel gebied. Er is iemand ziek. Een beterschapskaartje, daar zal iemand vast van opknappen. En wat is er nu leuker dan een zelfgemaakte kaart opsturen?

Puk is ziek en ligt in bed. Moet de dokter langskomen? Lig je goed, Puk? De kinderen mochten dokter zijn. Even de temperatuur opnemen. Met de stethoscoop luisteren naar het kloppen van je hart. En uiteindelijk mochten de kinderen vertellen wat Puk moest doen: in bed blijven liggen en goed uitrusten.

We gaan bij Puk op ziekenbezoek. We nemen een fruitmand mee. We leren dat fruit gezond is. En welk fruit is lekker? Banaan, appel, peer, een kind geeft aan dat aardbeien erg lekker zijn… dat vinden de juffen ook.
Wat leuk dat we onze eigen fruitmand mochten maken. Er gingen verschillende soorten fruit in.

We hebben ook ontdekt wat een dokter allemaal in zijn dokterskoffer heeft. We mochten er zelf één maken.

En ondertussen zijn we met ons volgende thema gestart: ‘Knuffels’.