En nog een feest…

Vrijdag 11 januari was het zover: meester Schalk nam definitief afscheid van de Jan de Bakkerschool.

Ter gelegenheid van het afscheid van de meester was er een mini-symposium georganiseerd met als thema ‘Alleen, maar samen’. In de Grand Salon van Plein 7 waren familie, vrienden en allerlei mensen die bij de school en meester Schalk betrokken zijn, bij elkaar. De heer P. Moens van de VGS en de heer G. Romijn, oud-collega uit Lisse, hielden beiden een lezing rond het thema. Kern van beide lezingen was dat een school in 2019 als eenpitter kan blijven voortbestaan, als er op allerlei manieren samengewerkt wordt met andere basisscholen en organisaties die de scholen ondersteunen.

Na het symposium vertrokken de genodigden met familie Schalk naar de Petruskerk. Daar gingen we luisteren naar een echt ‘Jan de Bakker-concert’. Een groep leerlingen lieten mooie muziek horen, onder leiding van Ad van Pelt. Prachtig!

De receptie in Plein 7 werd druk bezocht. Het was fijn om al die mensen die in het verleden en nu nog steeds bij de school betrokken zijn, bij elkaar te zien. Een mooie afsluiting voor meester Schalk!