Hoe wij de actie voor de SDOK afrondden

We hebben met alle kinderen van de school een actie gehouden voor SDOK. Er werden veel verschillende activiteiten uitgevoerd, waarmee we veel geld hebben opgehaald. Tijdens de afsluiting met alle groepen zien we het prachtige bedrag.

Hoe verliep de afronding van de actie?

Na de ochtendpauze komen alle kinderen met de stoelen naar de gemeenschapsruimte. Daar wacht meneer Klaver van de SDOK op ons. We kijken samen naar een PowerPointpresentatie. We zien foto’s van al de activiteiten van groep 1 t/m groep 8. Wat was het leuk om naar deze foto’s te kijken! Ook meneer Klaver genoot ervan. Aan het eind van de PowerPoint zien we het bedrag dat is opgehaald.

Hoeveel geld is er opgehaald?

De acties van de kinderen hebben opgebracht: € 5007,07

De collecte van de Paasbijeenkomst is ook bestemd voor de SDOK: € 797,94

Bij elkaar is dit het mooie bedrag van : € 5801,01

Na de afsluiting is er nog € 450,31 binnen gekomen.

Wat was de reactie van meneer Klaver?

Hij was overweldigd en het liefst zou hij er even stil van zijn. Hij vertelde wat er met het geld gedaan kan worden. Er worden kinderen mee ondersteund, van wie de ouders gevangen zijn om het belijden van hun geloof. Een deel van het geld wordt gebruikt om kinderkampen te organiseren. Hij wees de kinderen erop dat de Heere ons de gezondheid en krachten gaf, om deze actie te kunnen doen. Hij heeft met ons de Heere hiervoor gedankt en hij heeft gebeden voor de vervolgde christenen. Als afsluiting zongen we Ps. 81:12 en Ps. 140:1, 4 en 7.

Wat moeten we blijven doen?

Bidden voor de vervolgde christenen. Om hieraan te blijven denken, kreeg elk kind een pen van de SDOK en hangt er in elke klas een poster.